top of page

Energieprestatie binnenklimaat

EPB is van toepassing op alle vergunningsplichtige bouwwerken die geklimatiseerd worden en waarvoor een architect werd aangesteld

certificaat foto.png
potloodschaduw2.png

1.

Voorstudie 

Op basis van de bouwplannen, een 3D-model en de geldende eisen wordt een uitgebreid verslag opgesteld van uw toekomstig project. In deze fase zal ons deskundig advies des te belangrijk zijn om boetes te vermijden, subsidies op te strijken en een BEN woning te realiseren (in geval van nieuwbouw).

EPB-aangifte: het stappenplan

2.

Startverklaring

De startverklaring wordt voor de start van de werken ingediend bij de energieprestatiedatabank van het Vlaams Energieagentschap (VEA). 

Wat tijdens de werken? Wij staan steeds voor u paraat voor tussentijdse simulaties om uw dossier te maximaliseren!  

3.

EPB-aangifte & certificaat 

De aangifte van de uitgevoerde werken wordt ingediend ten laatste 12 maanden na het beëindigen van de werkzaamheden of de eerste ingebruikname. Nadien ontvangt u een certificaat in geval van nieuwbouw of een energetische renovatie.

EPB-eisen

E-peil

Dit symboliseert de globale energieprestatie van het gebouw; hoe lager, hoe energiezuiniger!

En-pact houdt onder andere rekening met de isolatiegraad, compactheid, oriëntatie, luchtdichtheid,

mogelijke zonnewinsten en bestaande installaties om boetes te vermijden en subsidies te maximaliseren. 

S-peil

Het S-peil is ingevoerd sinds 1 januari 2018 en vat alle eigenschappen van de constructieschil samen tot één getal. In tegenstelling tot het E-peil wordt het niet beïnvloed door installaties waardoor het antwoord kan bieden op vragen zoals: "Is mijn woning goed geïsoleerd, luchtdicht of bestand tegen warme zomerdagen?"  

BEN.png

Toekomstplannen? Bouw nu al BEN!

BEN beteken 'bijna energie neutraal' en zal in de toekomst de nieuwe standaard worden. Wie echter vooruit denkt, bouwt nu al BEN en zal ook extra beloond worden door stevige premies. 

En-pact denkt met u mee!

bottom of page